ÚTON,ÚTFÉLEN

Ez a fejezet kicsit kilóg a sorból,de úgy érzem enélkül nem lenne teljes a munkáim bemutatása. Itt nem kézzelfogható dolgok, tárgyak vannak jelen, hanem bizonyos események melyek inspirációt,ötletet,adtak a későbbiekben szobraim megformálásában. Mint a bemutatkozásban említettem, gyerekkoromban nagyszüleimnél töltöttem a vakációt vadregényes környezetben. A dunamenti ártér és kiserdő rengeteg kalanddal és kihívással kecsegtetett. A környékbeli gyerekek rendszeresen összeverődtek délutánonként,és önfeledt tombolás vette kezdetét. Aztán egy alkalommal megjelent Pufi egy lepukkadt öreg, kék füstöt eregető Pannoniával. Ez volt az a pillanat amikor minden fiú lepukkadt, kék füstöt eregető Pannóniára vágyott,köztük én is. Abban az időben vidéken szinte majdnem minden sufniban, pajtában akadt valami öreg romos kétkerekű jármű. Nem kellett sok idő ahhoz hogy mindenki a saját maga által lomtalanított,buherált mocival jelenjen meg a grundon.

Ahhogy teltek az évek és egyre nagyobbak lettek a motorok úgy a távolságok és a megtett kilométerek is elkezdtek hízni. Már nem csak a kis erdő körül meg a sóderbányák között száguldoztunk,hanem egyre távolabra messzebre kalandoztunk a világban teljesítőképességeink határait feszegetve,keresve a kihívásokat.

Első nyugat-európai körutazásom egy Suzuki Katana nyergében történt 1991-ben. Keresztül az olasz Dolomitokon le egészen Rómáig. Az évek során aztán megfordultam Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban, Görögországban, Lengyelországban. Olaszországban,Ausztriában,Szlovéniában és Horvátországban többször is.
Nehéz lenne bemutatni a sokezer kilométer eseményeit, ezért ez a néhány kép egy kis ízelítő a kalandok és motoros események hangulatából.